El meu temps (meteorològic): documentació científica

Com a treball previ de l’activitat, us proporcionem una sèrie d’enllaços i documentació que permetran treballar la meteorologia, el clima i la vegetació a l’aula. S’ofereixen unes instruccions per a construir els instruments de mesura (un baròmetre i un pluviòmetre, si el centre no en disposa) com també referències per identificar les principals espècies vegetals.

El clima és el conjunt de condicions atmosfèriques (radicació solar, precipitacions, temperatura, pressió atmosfèrica, humitat i vent) que predominen en una zona de la Terra. A Espanya, tradicionalment s’han classificat cinc grans climes: atlàntic (o oceànic), continental, mediterrani, subtropical i d’alta muntanya. A Catalunya, el clima és general mediterrani, tot i que es diferencien cinc grups (de costa, d’interior, de muntanya, zona de transició entre clima mediterrani i clima atlàntic, i clima atlàntic de muntanya).

Les comunitats vegetals colonitzen els hàbitats disponibles d’acord amb la tolerància que presenten als factors del medi ambient, principalment la temperatura i la precipitació.

Instruccions:

S’ofereixen unes instruccions per construir els instruments de mesura (un baròmetre i un pluviòmetre), si el centre no en disposa i referències per identificar les principals espècies vegetals.

 

Enllaços

Us proporcionem una sèrie d’enllaços sobre meteorologia, clima i vegetació que us poden ser d’utilitat en realitzar l’activitat a l’aula. La informació sobre aquests temes és abundant a internet, i perfectament vàlida, així que podeu compartir amb tots altres enllaços d’interès:

Clima i meteorologia:

Clima i vegetació:

Deixa el teu comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>